POLITICA DE CONFIDENTIALITATE ESSILOR ROMANIA S.R.L.


 

INTRODUCERE

Prezenta Politica de Confidentialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucram, modalitatea si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam si/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens.

Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile noastre disponibile la adresa http://www.varilux.ro/termenisiconditii si Politica Cookie www.varilux.ro/cookies detaliata in acestea, in care se explica folosirea cookie-urilor/altor dispozitive de localizare web prin intermediul platformei noastre.

In mod normal, website-urile noastre www.essilor.ro, www.varilux.ro, www.despreochi.ro, www.essilortransitions.ro,  pot fi utilizate fara introducerea de date cu caracter personal. Cand date cu caracter personal  sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de livrare), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date in mod voluntar.

Ca regula, Essilor colecteaza si prelucreaza datele pe care utilizatorii website-ului, clientii Essilor sau persoanele care interactioneaza cu Essilor (potentiali clienti, utilizatori ai produselor noastre, candidati la pozitii vacante in cadrul Essilor) aleg in mod liber sa le furnizeze.

Politica de confidentialitate a Essilor se aplica oricarui vizitator/utilizator al oricarui  website Essilor, precum si oricaror date cu caracter personale prelucrate de Essilor.

In masura in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre Essilor va sfatuim sa nu ne accesati website-ul, sa nu va inregistrati in aplicatiile noastre sau sa nu ne transmiteti, documente/informatii care contin date cu caracter personal.


CINE PRELUCREAZA DATELE DVS. CU CARACTER  PERSONAL

 

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate de catre operatorul ESSILOR ROMANIA SRL, cu sediul social in Bucureşti Sectorul 6, B-dul Timişoara Nr. 26Z, CLADIREA "ANCHOR PLAZA" UNIT. 11B+C, Etaj 11,  înregistrata la Registrul Comerţului sub nr. J40/7317/2000, CUI 13264659.

 

CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM 

ESSILOR  colecteaza si prelucreaza doar datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii le pun la dispozitia ESSILOR, prin accesarea si vizitarea de catre acestia a website-urilor Essilor, prin solicitarea informatiilor despre produsele noastre, precum si livrarea acestora prin una din modalitatile puse la dispozitia dvs.

De asemenea, colectam informatii cu ajutorul modulelor cookie ("cookie-uri de sesiune" si "cookie-uri persistente") pentru a ne ajuta sa va identificam atunci când vizitati Website-ul si sa dezvaluim module cookie cu agenti de publicitate sau retele de publicitate terte parti.

De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dumneavoastra cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce inseamna ca in legatura cu colectarea de date facuta de catre furnizorii respectivi, persoanele ale caror date sunt prelucrate de catre acestia trebuie sa consulte politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori intrucat, in cazul acelei prelucrari, se aplica politicile furnizorilor. Sub rezerva legislatiei aplicabile, Essilor nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.

De asemenea, putem folosi servicii analitice ale unor terte parti pe website, cum ar fi cele ale Google Analytics. Furnizorii care administreaza aceste servicii folosesc tehnologii precum cookies, web server logs si web beacons pentru a ne ajuta sa analizam modul in care utilizati website-ul nostru. Datele colectate prin aceste mijloace (incluzand adresele IP) pot fi transmise acestor furnizori sau altor terte parti relevante care folosesc aceste date, de exemplu, pentru a evalua utilizarea website-ului.

Urmatoarele tipuri de date cu caracter personal pot fi prelucrate de Essilor :

  • Nume, prenume, adresa de e-mail daca doriti sa contactati reprezentantii societatii noastre;
  • Date de contact (cum ar fi numarul de telefon, adresa de e-mail), pentru cazul in care plasati o comanda,
  • Datele/Informatiile din CV, in masura in care aplicati pentru un post disponibil in cadrul Essilor.

 

CUM COLECTEAZA ESSILOR   DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. in anumite imprejurari, inclusiv:

  • In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati pe website-urile Essilor
  • In momentul in care ne contactati, prin intermediul adresei de e-mail sau al numarului de telefon, paginii noastre de Facebook, pentru a ne cere informatii si /sau detalii despre un produs, respectiv formulati o reclamatie si/sau o sesizare
  • In momentul in care angajatorul dvs. presteaza sau se ofera sa presteze servicii pentru noi, respectiv solicita achizitionarea de produse si/sau servicii de la noi;
  • In momentul in care ne puneti, in orice fel, la dispozitie, informatii despre dvs., in vederea achizitionarii de produse de la Essilor
  • In momentul in care ne furnizati informatii despre dvs. pentru a candida la una din pozitiile vacante in cadrul Essilor

In anumite imprejurari, colectam date cu caracter personal cu privire la dvs. de la o sursa terta. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de la angajatorul dvs. In orice caz, cu privire la datele pe care le colectam de la terti, prezentele conditii se aplica corespunzator.

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operatiune care reprezinta o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fara a se limita la colectare, stocare, inregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

  • Prelucrarea este necesara in vederea incheierii si/sau executarii unui contract cu dvs.sau angajatorul dvs.;
  • Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale;
  • Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale Essilor, cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza asupra acestor interese.
  • Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dvs. prealabil si explicit; In orice moment, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul. In vederea retragerii consimtamantului dvs. pentru orice prelucrare asupra careia ati consimtit in prealabil, va rugam sa ne comunicati un e-mail la adresa office@essilor.ro sau sa ne comunicati o solicitare scrisa la adresa Essilor. In toate cazurile, consimtamantul va putea fi retras in acelasi mod in care a fost acordat.

Puteti alege sa va retrageti consimtamantul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui newsletter.

 

IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Va putem folosi datele cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri : 

  • Furnizarea produselor si serviciilor oferite de Essilor ;
  • Solutionarea oricaror cereri si /sau reclamatii cu privire la produsele livrate;
  • Respectarea obligatiilor noastre legale (cum ar fi obligatii de pastrare a evidentelor)
  • Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dvs.;
  • Protejarea securitatii si gestionarea accesului la sistemele IT si de comunicare, platformele online, website-urile si celelalte sisteme;
  • In scopul monitorizarii si evaluarii conformitatii cu politicile si standardele noastre;
  • Daca ati aplicat pentru ocuparea unei pozitii in cadrul companiei noastre,  datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta dvs. profesionala si pregatirea  dvs. sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat
  • In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dvs. cu caracter personal ne-au fost furnizate.  

In cazul in care ne-ati acordat expres consimtamantul dvs., va putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri:

  • Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent in ceea ce priveste Essilor, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele Essilor, precum si evenimente si proiecte Essilor                         (marketing direct);

Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.

PARTAJAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Va putem partaja datele cu caracter personal in urmatoarele imprejurari:

  • Va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane daca se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie.
  •  
  • Putem folosi date cu caracter personal agregate si statistici in scopul monitorizarii folosirii website-urilor Essilor.

De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu societatile din grupul Essilor  (societati afiliate, detinute de aceeasi asociati sau aflate sub controlul comun al acestora), precum si  societatilor imputernicite - in principal prestatori de servicii din cadrul sau din afara Essilor (furnizori pentru diverse servicii, cum ar fi servicii administrare si gazduire site, servicii de transport, servicii de publicitate) in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, in numele nostru si doar in conformitate cu instructiunile noastre. Essilor va pastra controlul asupra datelor dvs. cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal in momentul solicitarii respectivilor prestatori de servicii;

 

De asemenea, Essilor isi rezerva dreptul de a transfera datele dumneavoastra personale in cazul unor operatiuni de reorganizare si/sau transfer al patrimoniului sau parti ale patrimoniului catre terti cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Datele colectate prin plug-in-urile si widget-urile tertelor parti de pe site-uri sunt colectate direct de furnizorii de plug-in-uri si widget-uri. Acestor date li se aplica politicile de protectia datelor ale respectivilor furnizori, Essilor neavand nicio raspundere fata de prelucrarea datelor de catre acestia.

Altfel, va vom divulga datele cu caracter personal doar cand ne instruiti sau ne acordati permisiunea, cand ni se impune prin legea aplicabila sau reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale sa procedam astfel, sau astfel cum se impune in vederea investigarii unor activitati frauduloase sau infractionale.

Datele dvs. cu caracter personal nu vor fi transferate catre terte persoane sau catre parteneri in scopuri de marketing direct.

 

PASTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal sau acelea alea contractorilor nostri. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate datele, cat si cu privire echipamentele tehnice utilizate in legatura cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii acestora si impiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

 

ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre Essilor, sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., va rugam sa ne anuntati prin comunicarea unui e-mail la adresa office@essilor.ro.

 

CAT TIMP PASTRAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Essilor a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand solicitati stergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat si Essilor  nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dvs. cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre Essilor  a unui drept al dvs. sau al altei persoane in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta.

Cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie fara perioada de pastrare, datele cu caracter personal vor fi sterse in termen de 3 ani de la ultima comada plasata.

 

DREPTURILE DVS. IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

 

1. Dreptul de a cere Essilor accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la Essilor o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datale persoanale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa. Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.

2. Dreptul de a cere Essilor rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracte personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. Puteti sa va exercitati oricand acest drept contactandu-ne la adresa office@essilor.ro.

3. Dreptul de a cere Essilor  stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere Essilor  stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar Essilor  are obligatia de a sterge datele cu caracter personal care va privesc, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:

  • Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate
  • Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea
  • Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dvs. in scopul marketingului direct
  • Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
  • Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale

 

Puteti sa va exercitati oricand acest drept contactandu-ne la adresa de mail office@essilor.ro.

4. Dreptul de a cere Essilor restrictionarea prelucrarii Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:

  • Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitata datelor
  • daca prelucrarea este ilegala, si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii
  • daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta
  • in cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.

5. Dreptul la opozitie In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dvs. persoanale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dvs. sau daca scopul prelucrarii este constatarea exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direrct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.

Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

 

 

Drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate si printr-o cerere scrisa, adresata Essilor , la adresa Bucureşti Sectorul 6, B-dul Timişoara Nr. 26Z, CLADIREA "ANCHOR PLAZA" UNIT. 11B+C, Etaj 11. Este posibil, in acest caz, sa va cerem sa va dovediti identitatea, comunicandu-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligatiile de securitate pe care le avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor.

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, aveti dreptul de inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

 

ACTUALIZARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna mai 2018. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate si/sau o vom pune la dispozitie in alt mod.

 

CONFIDETIALITATE

Va asiguram ca datele dvs. se prelucreaza cu respectarea legii, in conditii de securitate si confidentialitate. Am adoptat toate masurile necesare, atat intern, cat si in ce priveste colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu.Solicitam partenerilor nostri indeplinirea acelorlasi conditii de Securitate si confidentialitate, in ce priveste datele personale. In cazul in care, in baza consimtamantului dvs. comunicam date tertilor, solicitam acestora respectarea cerintelor legale prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

CONTACT

Daca doriti sa ne contactati in legatura cu orice intrebari legate de prezenta politica de confidentialitate, precum si de prelucrarea datelor dvs., va rugam sa ne transmiteti un e-mail la adresa office@essilor.ro sau sa ne transmiteti solicitare scrisa la adresa
 Bucureşti Sectorul 6, B-dul Timişoara Nr. 26Z, CLADIREA "ANCHOR PLAZA" UNIT. 11B+C, Etaj 11.